Over mij

Leuk dat je geïnteresseerd bent in mij en in mijn boek. Mijn naam is Laura van Hoogstraten en ik ben tweeëndertig jaar. Ik ben geboren in het mooie Alphen aan de Maas, ik ben voor een groot deel opgegroeid in het Brabantse Oss maar inmiddels woon ik samen met mijn gezin in het kleine en fijne dorpje Ulvenhout, bij Breda.

Ik ben in 2011 afgestudeerd aan de HAN te Nijmegen als diëtist. Na een aantal jaren mijn eigen praktijk te hebben gehad, ben ik in 2015 begonnen als diëtist in een verpleeghuis & revalidatiecentrum in Dordrecht. Ik zie elke dag hoe belangrijk eten en drinken is om fit en actief ouder te worden, zodat je zo lang mogelijk kunt blijven doen wat je wil doen: een fietstocht maken, op pad met de (klein)kinderen, misschien nog wel op reis of kunnen blijven tennissen. Het kan ook zijn dat je niet veel meer wensen hebt dan trap kunnen blijven lopen om thuis te kunnen blijven wonen, of je wilt voor je partner kunnen blijven zorgen.

Eten en drinken heeft een heel grote invloed op het behouden van je conditie en vitaliteit en hiermee op jouw mogelijkheden om je leven zo in te vullen zoals jij dit wilt. En dat is precies de reden dat ik dit boek wilde schrijven; om u, jullie, vijftigplussers in Nederland te helpen zo lang mogelijk een fit en actief leven te kunnen blijven leiden. Want hier heeft eten en drinken een heel grote rol in. Geen speciaal dieet of ingewikkelde recepten. Gewoon met producten uit de supermarkt, normaal eten en drinken. Want een beetje voorbereiding op je latere levensjaren nu, maakt echt een wereld van verschil straks.

Ik heb een overzicht gemaakt van alle belangrijke adviezen voor mensen vanaf vijftig jaar. Je vindt in het boek informatie over wat belangrijk is op een etiket. Verder krijg je onder andere antwoord op de vraag: ‘ik word dikker naarmate ik ouder word, wat kan ik daaraan doen?’ maar het gaat ook over wat je kunt doen voor bijvoorbeeld je ouders of schoonouders die steeds meer conditie inleveren. Tot slot heb ik de meest gestelde vragen aan mij op een rijtje gezet en beantwoord.

Dit boek biedt je de alle adviezen op een rijtje, met praktische weekmenu’s afgestemd op jouw leeftijd. Mocht je vragen hebben mag je altijd contact opnemen via het contactformulier. Persoonlijke begeleiding kan natuurlijk ook, klik dan op de knop ‘Persoonlijke begeleiding’ voor meer informatie.

Ik hoop dat je veel hebt aan het boek!

Laura